Hjemmesnekret krydder

Å, så deilig! Endelig har jeg Trygve hjemme med begge beina plantet her i huset, og ikke 1,5 bein i doktorgraden sin, hehe. I dag har gått med til å ta seg inn igjen etter feiringen av potetdoktoren, rydde og handle litt, hente Sigurd hos mormor og morfar og endelig - fikset oreganoen jeg hang opp i kjelleren til tørk i høst. Det har tatt sin tid, men nå fikk jeg endelig ut fingeren!

I september plukket jeg inn masse oregano, persille og restene av gressløken vi hadde i hagen (det var et fryktelig dårlig gressløkår i fjor, satser på bedre i år ;)

Persillen og gressløken klippet jeg opp og hadde i små bokser jeg kjøpte på Jernia. Boksene frøys jeg ned og har brukt som vanlig krydder. Jeg leste at persillen er mye bedre fryst enn tørket, så da gjorde jeg det sånn. Praktisk hvis man har frysedel til kjøleskapet i hvert fall. Vil tro det blir litt slitsomt hvis fryseren står et annet sted i huset - jeg bare dykker ned i fryseskapet under kjøleskapet når jeg skal ha persille og gressløk i maten.

Oreganoen derimot, leste jeg at burde tørkes. Da gir den best smak. Derfor sto jeg og bant opp små kvaster med oreganokvister (7 - 8 kvister i en bunt) og hang opp nede i kjelleren en vakker høstdag i september. Der har de så hengt siden, og jeg har tenkt at jeg må fikse dem hver eneste gang jeg har vært der nede. I dag kom endelig den dagen hvor jeg faktisk fikk ut fingeren og hentet de opp, så nå har jeg helt egenlaget oreganokrydder til pizzaen :D Kjempegøy.

Det ble ikke så mye, men det kan man jo absolutt gjøre noe med til sommeren. Bare å klippe ned og henge opp etter hvert som det gror ute.

Nå hadde jeg i tillegg tenkt til å ha med et bilde av oreganoen som begynte å titte opp fra vinterdvalen ute i blomsterbeddet her om dagen, men som du kanskje har fått med deg, kom vinteren midlertidig tilbake her på torsdag, så nå er de små spirene dekket med 15 cm våt snø. Du får derfor bare tro meg på mitt ord, så viser jeg heller de fantastiske paprikaene jeg høstet inn samtidig som urtene i fjor høst - disse tror jeg ikke jeg har vist fram før nemlig. Jeg høstet inn en til litt senere også. (Nesten) Helt egenprodusert paprika. Den ene ble helt perfekt, rød og fin hele veien rundt, mens de to andre ikke ble helt modne, men grønn paprika funker det også. Drivhuset Trygve snekra i fjor vår funka finfint :D

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits