Hjemmesnekret krydder

, s deilig! Endelig har jeg Trygve hjemme med begge beina plantet her i huset, og ikke 1,5 bein i doktorgraden sin, hehe. I dag har gtt med til ta seg inn igjen etter feiringen av potetdoktoren, rydde og handle litt, hente Sigurd hos mormor og morfar og endelig - fikset oreganoen jeg hang opp i kjelleren til trk i hst. Det har tatt sin tid, men n fikk jeg endelig ut fingeren!

I september plukket jeg inn masse oregano, persille og restene av gresslken vi hadde i hagen (det var et fryktelig drlig gresslkr i fjor, satser p bedre i r ;)

Persillen og gresslken klippet jeg opp og hadde i sm bokser jeg kjpte p Jernia. Boksene frys jeg ned og har brukt som vanlig krydder. Jeg leste at persillen er mye bedre fryst enn trket, s da gjorde jeg det snn. Praktisk hvis man har frysedel til kjleskapet i hvert fall. Vil tro det blir litt slitsomt hvis fryseren str et annet sted i huset - jeg bare dykker ned i fryseskapet under kjleskapet nr jeg skal ha persille og gresslk i maten.

Oreganoen derimot, leste jeg at burde trkes. Da gir den best smak. Derfor sto jeg og bant opp sm kvaster med oreganokvister (7 - 8 kvister i en bunt) og hang opp nede i kjelleren en vakker hstdag i september. Der har de s hengt siden, og jeg har tenkt at jeg m fikse dem hver eneste gang jeg har vrt der nede. I dag kom endelig den dagen hvor jeg faktisk fikk ut fingeren og hentet de opp, s n har jeg helt egenlaget oreganokrydder til pizzaen :D Kjempegy.

Det ble ikke s mye, men det kan man jo absolutt gjre noe med til sommeren. Bare klippe ned og henge opp etter hvert som det gror ute.

N hadde jeg i tillegg tenkt til ha med et bilde av oreganoen som begynte titte opp fra vinterdvalen ute i blomsterbeddet her om dagen, men som du kanskje har ftt med deg, kom vinteren midlertidig tilbake her p torsdag, s n er de sm spirene dekket med 15 cm vt sn. Du fr derfor bare tro meg p mitt ord, s viser jeg heller de fantastiske paprikaene jeg hstet inn samtidig som urtene i fjor hst - disse tror jeg ikke jeg har vist fram fr nemlig. Jeg hstet inn en til litt senere ogs. (Nesten) Helt egenprodusert paprika. Den ene ble helt perfekt, rd og fin hele veien rundt, mens de to andre ikke ble helt modne, men grnn paprika funker det ogs. Drivhuset Trygve snekra i fjor vr funka finfint :D









Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits