Takke - nå blir det lefser!

Vi har fått oss takke :D Kjempegøy! Nå blir det lefser! Mormoren til Trygve trengte den ikke lenger, så da var vi så heldige å få den. Morsomt med 30 - 40 år gammelt arvegods. Trygve bytta ledning, så er den god som ny. 

Ivrig som han er løp Trygve på Jernia i går og kjøpte litt lompeduppeditter og stekespader til, samtidig som vi fikk med lefsekjevle, rulle og takkekjepp av svigermormor, så nå er vi klare til hva det skulle være.

Han innviet den i går med Fougasser (flatt gjærdeigsbrød) - nam! Jeg har masse jeg har lyst til å lage. Jeg nevner i fleng; flatbrød, lomper, lefser av ulike slag, tjukkaser, sveler og masse annet nam. Gleder meg! Så er det bare å tipse meg om oppskrifter hvis du skulle ha noe liggende, eller vet om en som er supergod. Jeg er åpen for det meste :)
Først ut er likevel selvplukket mais og pizzaboller med juicebrus til lunsj. Snuppen er hjemme med feber i dag (og..), så da ble det den 7. sykt-barn-dagen min dette året. Bare 3 igjen.. vel, det ordner seg nok ;) Pizzabollene lagde Trygve her om dagen - så deilig å ha i fryseren. Der ligger også maisen vi plukket i fjor. Vi har fortsatt noen igjen. Det er så godt med fersk mais som du trekker selv, i motsetning til ferdigkokt vakuumpakket greie du får i butikken. Glad for at vi plukket MASSE i fjor sommer. Det må vi jammen få til i år også :)

Juicebrusen må jeg forresten tipse deg om - ta litt bris med smak (hvilken som helst), så blander du litt forskjellige juicesorter. I dag valgte jeg 25 % vanlig Cevita appelsinjuice (den er så god!), 25 % av den nye Sunniva gulrot/fersken-juicen og 50 % bris mango/papaya. Vel bekomme :)

Nå må jeg løpe ut og hente en illsint Sigurd som ikke hadde så lyst til å sove likevel. Vi prates!

Én kommentar

Iselin Renée

03.03.2015 kl.15:05

det så godt ut :)

Skriv en ny kommentar

hits