Paprikamarmelade

Tante Elin og onkel Arne fikk hjemmelaget paprikamarmelade i julegave i fjor, og etter flere bekreftelser på at det smakte godt tenkte jeg jeg kunne vise det fram her :) Jeg brukte lang tid på å finne ut hva de skulle få, for jeg har gått litt tom for gaveideer. Jeg har hatt litt begrenset tid og overskudd til å lage så mye nå i høst, så håndarbeidsting slo jeg fra meg ganske kjapt. Valget falt derfor på noe spiselig og jeg tittet i "Spiselige gaver" av Aase og Pia Strømstad som jeg fikk i gave av tante Elin for en stund siden. Det passet fint å gi noe tilbake fra boka jeg fikk og jeg tenkte litt fram og tilbake, og kom fram til at paprikamarmelade måtte være midt i blinken (etter litt konferering med mamma som sa at de likte chutney og den slags..). Paprikamarmelade på glass må jo være en ideell gave å sende av sted i posten? Tungt og knuselig og midt i julepostgangen? Ingen hindring - jeg gikk til innkjøp av 0,7 L glass med lokk på Jernia, ingrediensene til marmeladen og gikk i gang. 

Jeg snakket med tante Elin senest nå i helgen og de syntes marmeladen er veldig god og passer til både middag og på brødskiva, og siden hun etterspurte oppskriften tenkte jeg jeg kunne dele den her :) (så får noen gi beskjed om det er brudd på diverse regler og opphavsretter..).

Til ca. 0,5 L paprikamarmelade trenger du:

  • 6 store paprika
  • 1 ss salt
  • 2 dl 7 % eddik
  • 300 g sukker

Fjern frøkjernen og kjør paprikaene i kjøkkenmaskin til det er finhakket. Dryss over salt, rør om og la det ligge i 3 timer. Sil deretter av væsken og kok med eddik og sukker til marmeladen tykner (det tok over 1 time). 

Jeg hadde marmeladen på glasset som jeg hadde hatt i ovnen på 100 grader i ca. 20 min. Jeg tok ut glasset litt før jeg helte på marmeladen og lukket lokket straks. Når marmeladen hadde avkjølt seg limte jeg på små merkelapper med ingrediensliste og bruk :)

Ellers ble jo vi syke hele gjengen her for en uke siden. Omgangssyke alle tre. Ugh! Heldigvis varer sånne ting ikke så lenge, så det hele var over på ca. ett døgn med to etterfølgende litt reduserte dager. Fordi Trygve var helt i innspurten på innleveringen av doktorgraden dro Sigurd og jeg til mamma og pappa en tur i helga og bare slappet av etter sjauen. Det gjorde godt for kropp og sjel! Når vi kom hjem igjen hadde Trygve levert og jeg følte plutselig at vi fikk et liv igjen. Deilig :) Fordi jeg var borte fra jobb så mye forrige uke har jeg masse å ta igjen på jobben, men det hjalp å jobbe litt lenger i dag. Etter hjemmekontor på torsdag og Berlintur i helgen så tenker jeg jeg er tilbake på sporet :) (Fysisk aktivitet har for eksempel vært nesten fraværende de siste to ukene - gleder meg MASSE til å komme igang på den fronten igjen!). 

Men nå skal jeg henge opp tøy, sette på motorvarmer, rydde opp lekene til Sigurd, pakke veska til i morgen og hoppe i loppekassa (her hadde jeg tenkt til å bare skrive at jeg skulle hoppe i loppekassa, men så var det plutselig en haug med andre ting som måtte i havn før den tid.. godt man ikke skal opp før 05.45 i morgen tidlig.. gjesp!).

Si gjerne fra hva du synes om marmeladen hvis du prøver deg på den :)

2 kommentarer

Liv

04.02.2015 kl.10:23

Gratulerer så mye til dere og Trygve med vel levert avhandling! Livet blir litt uforutsigbart med små barn! Godt dere er bedre og god tur til Berlin! Kari er jo også der - fram til 23. februar 😊

Cecilie

08.02.2015 kl.20:28

Liv: Hei hei! Ja, det skal være sikkert, men det er jo veldig koselig med barn også :) Turen til Berlin var veldig fin, og så traff vi Kari i dag, veldig hyggelig :)

Skriv en ny kommentar

hits