Fargerike bordkort - origami tsuru rose

Når pappa og tante Antje feiret 60 + 70-årsdag fikk jeg den ære å lage bordkortene. Jeg lette litt på nettet og i alle hobbytingene mine og kom fram til at jeg ville brette bordkortene. Jeg har en del origamioppskrifter i favorittene mine på dataen fra ganger jeg har søkt etter inspirasjon, og oppskriften på disse tranene kom jeg over for en evighet siden. Jeg bare måtte prøve ut oppskriften som bordkort, så da fant jeg fram flerfarget origamipapir og satte i gang. Siden det bare var elleve stykker var det overkommelig, men med ca. 1/2 time per fugl i begynnelsen (pluss prøving og feiling før og to stk jeg lagde to ganger) så tok det likevel sin tid. Morsomt var det da, selv om jeg kanskje synes de ble litt vel fargerike.I tillegg lagde jeg Sachertorte for første gang i mitt liv til kaffen etter middagen, og den var så god! Jeg pyntet den med fioler og sitrontagetes fra hagen. Verten på hotellet ville også ha en kakebit, så når vi dro og hadde med oss restene fikk han et stort stykke - tror vi reddet dagen hans, og vi fikk oss en god latter :) Jeg er veldig sikker på at jeg kommer til å lage en sånn kake flere ganger - anbefaler å prøve deg på den hvis du aldri har gjort det. Nydelig kake!

Dersom du ble inspirert og gjerne vil prøve å lage en rosetrane selv kan du finne oppskriften her. Den er på portugisisk, men det er greie tegninger med forklaringer (og resten kan du få hjelp av Google translate til ;)

Jeg fikk så fine ispinneformer med stjerneform av Hilde til jul, så nå skal jeg kose meg med hjemmelaga mangoispinne. Nam! Og så skal jeg tenne litt stearinlys og bare kose meg i sofaen med Trygve. Det blir så hyggelig inne når det er så mørkt og dårlig vær ute, og når lysene står og blafrer blir det jo nesten litt julestemning :) Ha en flott høstkveld og start på helgen du også!

2 kommentarer

gien

24.10.2014 kl.20:15

Flotte traner :D aldri hørt om kaken du bakte,må google den,ble nysgjerrig nå.

Cecilie

27.10.2014 kl.18:32

gien: Tusen takk :) Kaka er visst fra Wien. Har aldri smakt originalen, men den jeg fant i "Den store kakeboka" var i hvertfall veldig god! Så flott blogg du har :)

gien

27.10.2014 kl.18:44

Kaker er som oftes gode ja ;p takk takk.

Skriv en ny kommentar

hits