Laksewok og helg!

Da var plutselig nok en arbeidsuke ferdig, og jeg gleder meg til helga! Kanskje jeg til og med får vist dere kortene jeg lagde forrige uke (jeg har rett og slett ikke fått tak i dem fra Trygve enda - som å mase på en vegg..). Vel, i stedet for å vise kortene tenkte jeg da heller jeg kunne gi deg et lite middagstips. Hvis man har litt dårlig tid en dag er det ikke mye som er enklere enn wok - og så godt! Wok kan dessuten tilberedes i utallelige varianter, så her er det bare fantasien som setter grenser. I går sto laksewok på menyen vår:

Til to personer + en lunsj trenger du:

- Ca. 400 g laksefilet

- Grønnsaker etter smak (jeg brukte 1 rødløk, 2 gulrøtter, 1/2 paprika, 3 sopp og 1/2 gigantsquash fra egen hage :D + en halv pose sukkererter)

- Woksaus av

  • 2 ss mangochutney
  • 2 ss soyasaus med lite salt
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss hakket fersk ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 chili (her kan du bestemme selv hvor sterk du ønsker woken)

Del opp laksen i passe biter og stek med lit olje til gylden. Legg fisken på et fat og wok grønnsakene raskt på sterk varme, bland sammen ingrediensene i woksausen og hell over. Vend inn fiskebitene og sukkerertene (for ekstra knas). La det varme seg litt og nyt sammen med nudler eller ris. Jeg foretrekker personlig eggenudler - det er skikkelig nam :)

Nå ser jeg at jeg må komme med en liten oppklaring her, for i ingredienslista ser det jo ut som både rødløk, gulrot, paprika og sopp kommer fra hagen - det gjør de altså ikke. De kommer nok fra butikken, men squashen - deilig og gul - er den første vi høstet fra hagen :D Det kommer en til nå, så vi venter i spenning. Ellers har vi plukket to agurker (det kommer stadig flere på den fronten også) og en rekke tomater til nå, og på plantene er det drøssevis med flere. Og så kommer det to store flotte paprikaer og hele fire auberginer. Gleder meg!

Så tenkte jeg jeg kunne komme med en liten oppdatering på frøkortet (planting av kortet kan du lese om her). For et par uker siden kom det en liten spire med to blader, samt noe som ser ut som gress (meget mulig det er det også), og forrige uke kom det jammen meg en liten spire med blader til. Jeg tenkte jeg skulle vente med å ta bilde av dem før de kom litt lenger, så jeg har ventet med det, men tror du ikke det var en liten barnehånd som bare MÅTTE ta seg en liten tur oppi potta? Så nå er det bare en spire igjen - hulk. Vel vel, vi får bare se hva som blir av den. Det er tross alt et indisk kort, sikkert ment for indiske forhold, og jeg var uendelig treig med å plante det. Jeg er likevel spent. Tenker nok jeg kommer til å ta det inn snart, for nå begynner det å bli kjøligere om natta. 

Nei, nå må jeg gå og legge meg. Vi snakkes!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits