Pavlova

Etter all iskremlagingen i det siste har jeg plutselig ftt store mengder eggehviter, og de m man jo ogs f brukt, og nr vi i tillegg hadde krem til overs s mtte det jo bli pavlova (etter nske fra Trygve). Og som sagt s gjort, s her om dagen ble det pavlovakveldskos :D Det er den enkleste kaka i verden (ok, kanskje ikke den enkleste, men ikke langt fra!). Hvis du mot formodning ikke vet hva pavlova er er dette en kake med marengsbunn og kremfyll. Helt enkelt, og s kan du ha akkurat det du mtte nske opp kaken. Ellers kan du lese mer om opprinnelsen til pavlova her.

For lage kaken trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 1/4 ts salt
  • 2 ts maizenna
  • 1 ts hvitvinseddig
  • Kremflte til toppen

Tegn en sirkel med diameter p ca. 22 cm p et bakepapir og skru p ovnen p 160 grader.

Pisk eggehvitene sakte til de skummer. Skru deretter opp hastigheten og pisk hvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk blandingen myk og blank. Tilsett salt, hvitvinseddik og vend inn maizenna.

Smr/spryt massen ut over bakepapiret innenfor den opptegnede sirkelen og stek kaken i ca. 1 time (til den er lett gylden). Avkjl kaken, pisk krem og pynt med det du mtte nske ha p. Nam!

N har jeg nettopp gjennomfrt min tredje treningskt denne uka, og jeg har fortsatt planer om trene litt styrke p sndag - stolt! Ellers har det vrt en litt treig og slapp uke, s i dag har jeg ftt unna bde litt rydding p kjkken og en del vasking av klr. Litt godt f det unna, s n er jeg klar for helg :) Og s m jeg fortelle at det begynner titte fram en liten aubergine p auberginplanten - jippi! Gleder meg :) Og s er den frste agurken og squashen snart ferdig til og hstes. Dette er bare rett og slett kjempegy :D

God helg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits