Pavlova

Etter all iskremlagingen i det siste har jeg plutselig fått store mengder eggehviter, og de må man jo også få brukt, og når vi i tillegg hadde krem til overs så måtte det jo bli pavlova (etter ønske fra Trygve). Og som sagt så gjort, så her om dagen ble det pavlovakveldskos :D Det er den enkleste kaka i verden (ok, kanskje ikke den enkleste, men ikke langt fra!). Hvis du mot formodning ikke vet hva pavlova er er dette en kake med marengsbunn og kremfyll. Helt enkelt, og så kan du ha akkurat det du måtte ønske oppå kaken. Ellers kan du lese mer om opprinnelsen til pavlova her. 

For å lage kaken trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 1/4 ts salt
  • 2 ts maizenna
  • 1 ts hvitvinseddig
  • Kremfløte til toppen

Tegn en sirkel med diameter på ca. 22 cm på et bakepapir og skru på ovnen på 160 grader.

Pisk eggehvitene sakte til de skummer. Skru deretter opp hastigheten og pisk hvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk blandingen myk og blank. Tilsett salt, hvitvinseddik og vend inn maizenna.

Smør/sprøyt massen ut over bakepapiret innenfor den opptegnede sirkelen og stek kaken i ca. 1 time (til den er lett gylden). Avkjøl kaken, pisk krem og pynt med det du måtte ønske å ha på. Nam!

 

Nå har jeg nettopp gjennomført min tredje treningsøkt denne uka, og jeg har fortsatt planer om å trene litt styrke på søndag - stolt! Ellers har det vært en litt treig og slapp uke, så i dag har jeg fått unna både litt rydding på kjøkken og en del vasking av klær. Litt godt å få det unna, så nå er jeg klar for helg :) Og så må jeg fortelle at det begynner å titte fram en liten aubergine på auberginplanten - jippi! Gleder meg :) Og så er den første agurken og squashen snart ferdig til og høstes. Dette er bare rett og slett kjempegøy :D 

God helg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits