Iskake :)

Nå ble det mange innlegg på rad, her. Ikke verst til meg å være..

Som sagt i forrige innlegg så hadde mamma bursdag for noen uker siden. Jeg skulle lage bløtkake og kjøpte inn en 3/4 l kremfløte. Vi dro av gårde og tok med oss alt unntatt fløten, så da sto jeg igjen med 3/4 l fløte som gikk ut 20. februar. På torsdag, litt på overtid, bestemte jeg meg derfor for å lage iskake av fløten. Utrolig nok hadde jeg vært i butikken og kjøpt inn ingredienser til akkurat det (hehe).. Jeg har delt oppskriften nederst i innlegget :)Fordi 3/4 l er ca. 3 - 4 ganger mer enn det som står i oppskriften ble det to iskaker. En med bringebær og en med sjokolade. Bringebæriskaka med ferske bringebær på koste kjæresten og jeg oss med i går kveld mens vi så på Popstokk.

Nammenam!

I dag drar jeg med Jon Martin og Camilla på tur til hytta til Jon Martin i Drammensmarka. Litt spent på føret, men tror det blir en hyggelig tur :) God helg!

Iskake (i normal str):

2 dl kremfløte

2-3 eggeplommer

1 dl sukker

Smak

- eks. hakket/smeltet sjokolade, syltetøy, vanilje, yoghurt (da bør man ikke ha så mye, for ellers krystalliseres isen) eller det du måtte synes er godt

Aluminiumsfolie

Fremgangsmåte:

Pisk kremfløten stiv og sett den til side.

Pisk eggedosis av sukker og egg - pisk godt så den blir så luftig som mulig.

Vend forsiktig eggedosisen inn i kremen og tilsatt ønsket smak.

Hell røra i en springform eller brødform (springforma må ikke være for stor). Et lite tips er å ha matpapir i bunnen slik at kaka slipper lettere når den er ferdig.

Ha aluminiumsfolie over formen med den blanke siden ned (skal hindre krystallisering på overflaten av kaka).

Frys i minimum 4 timer.

Nammenam!

Én kommentar

Madde K.K

25.02.2012 kl.08:37

naaam!

Håper du får en fin dag!

Skriv en ny kommentar

hits