Iskake :)

N ble det mange innlegg p rad, her. Ikke verst til meg vre..

Som sagt i forrige innlegg s hadde mamma bursdag for noen uker siden. Jeg skulle lage bltkake og kjpte inn en 3/4 l kremflte. Vi dro av grde og tok med oss alt unntatt flten, s da sto jeg igjen med 3/4 l flte som gikk ut 20. februar. P torsdag, litt p overtid, bestemte jeg meg derfor for lage iskake av flten. Utrolig nok hadde jeg vrt i butikken og kjpt inn ingredienser til akkurat det (hehe).. Jeg har delt oppskriften nederst i innlegget :)



Fordi 3/4 l er ca. 3 - 4 ganger mer enn det som str i oppskriften ble det to iskaker. En med bringebr og en med sjokolade. Bringebriskaka med ferske bringebr p koste kjresten og jeg oss med i gr kveld mens vi s p Popstokk.

Nammenam!

I dag drar jeg med Jon Martin og Camilla p tur til hytta til Jon Martin i Drammensmarka. Litt spent p fret, men tror det blir en hyggelig tur :) God helg!

Iskake (i normal str):

2 dl kremflte

2-3 eggeplommer

1 dl sukker

Smak

- eks. hakket/smeltet sjokolade, syltety, vanilje, yoghurt (da br man ikke ha s mye, for ellers krystalliseres isen) eller det du mtte synes er godt

Aluminiumsfolie

Fremgangsmte:

Pisk kremflten stiv og sett den til side.

Pisk eggedosis av sukker og egg - pisk godt s den blir s luftig som mulig.

Vend forsiktig eggedosisen inn i kremen og tilsatt nsket smak.

Hell rra i en springform eller brdform (springforma m ikke vre for stor). Et lite tips er ha matpapir i bunnen slik at kaka slipper lettere nr den er ferdig.

Ha aluminiumsfolie over formen med den blanke siden ned (skal hindre krystallisering p overflaten av kaka).

Frys i minimum 4 timer.

Nammenam!

n kommentar

Madde K.K

25.02.2012 kl.08:37

naaam!

Hper du fr en fin dag!

Skriv en ny kommentar

hits